Vzw Overleef laat van zich horen

Vzw Overleef laat van zich horen

15 januari 2018

vzw Overleef

 

Mijn organisatie gaat voor…

Overleef is ontstaan door het engagement van 2 koppels die hun eigen kinderen weer goesting wilden geven om buiten te spelen en te ontdekken in de natuur. Ons engagement bleek zo aanstekelijk en noodzakelijk voor kinderen , dat meer en meer kinderen en ouders zich richten naar onze organisatie. Via Overleef willen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en teams meer in hun kracht brengen, en het contact met zichzelf en de natuur terug laten vinden. ​

Overleef richt zich met haar aanbod op 3 pijlers:

  • Onder de pijler LEEF gaan we talentgericht aan de slag, op zoek naar balans, veerkracht, bewustwording en zelfvertrouwen.
  • BELEEF staat voor FUN, natuurbeleving en bushcraft (= effectief dingen maken met allerlei zaken die we vinden in de natuur)
  • Onder de pijler OVERLEEF gaan we terug naar de basics. We gaan de aan de slag met echte ‘survival’ skills en leren te overleven in moeilijke omstandigheden! ​

Vrijwilligers nemen in onze vereniging een zeer belangrijke plaats in. We willen onze vrijwilligers dan ook heel erg bedanken voor de tijd en de kwaliteit die zij mee in onze organisatie steken!

Daarom doen wij…

Woensdagnamiddag een ledendag voor jongeren tussen 9 en 16 jaar, deze activiteit organiseren we samen met een team van vrijwilligers, kampen en workshops tijdens de schoolvakanties voor jongeren vanaf 9 jaar, ouder kind dagen, teambuildings,… We werken op maat voor scholen en verenigingen.

Wij zijn de moeite waard omdat…

Het mooiste compliment krijgen we van de ouders die ons zeggen meer terug te krijgen dan ze zelf verwacht hadden met een kind wiens zelfvertrouwen zienderogen gegroeid is!

Wij worden gehinderd door…

Wij zijn een niet erkende vereniging en draaien momenteel grotendeels op vrijwilligers. Ondertussen verscheidene subsidie dossiers ingediend met weinig succes. Financiële ondersteuning vanuit de overheid zou welkom zijn 😉

 

Laden…