De lobby voor een betere wereld – Barbara Janssens en Dirk Van de Poel

30 januari 2018

Midden december 2017 zetten de Verenigde Verenigingen en Zwijgen Is Geen Optie drie duo’s gedreven middenvelders bij elkaar voor een ongedwongen gesprek over middenveld, politiek en vooral: hun visie voor de samenleving. Een handvol camera’s registreerden elke beweging en uitspraak.

Barbara Janssens is coördinator van het vinnige en vonkende Netwerk Bewust Verbruiken. “Wat wij proberen doen, is dat kleine verzet zo hard mogelijk ondersteunen, de kleine vuurtjes die overal branden.Wij proberen die aan te wakkeren zodat ze groter worden.”

Ook Dirk Van de Poel, hoofdman bij Transitienetwerk Middenveld ziet een grote rol voor het middenveld weggelegd in onze samenleving. “Wij zijn niet enkel uitvoerder van beleid. Wij zijn richtinggever en medebepaler, die heel goed voelen wat er in de buik van de samenleving leeft en beweegt.”

Praktische informatie

www.zwijgenisgeenoptie.be

Laden…