‘Ieders stem telt’ doet een appel op alle Vlaamse kiezers

‘Ieders stem telt’ doet een appel op alle Vlaamse kiezers

1 februari 2018

De wachtlijst voor een sociale huurwoning, de hoge water- en energiefactuur, hulp van het OCMW, de zoektocht naar werk, een toereikend inkomen, de schoolrekening. Mensen die het moeilijk hebben, liggen hier wakker van. Verkiezingsprogramma’s gaan zelden over deze thema’s, of ze krijgen slechts een plaatsje in de marge.

‘Ieders stem telt’ doet daar iets aan. In de campagne staat de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting centraal. Ook bij de lokale verkiezingen van 14 oktober. ‘Kies voor beleid waarin iederéén meetelt’ doet een appel op beleidsmakers én kiezers.

‘Ieders stem telt’ geeft een megafoon aan de stem van mensen die het moeilijker hebben in de samenleving. In de Vlaamse steden en gemeenten slaan sociale organisaties de handen in mekaar om te ijveren voor een socialer beleid. Ze mengen zich actief in het verkiezingsdebat en schuiven beleidsprioriteiten naar voor die ze op de politieke agenda willen van de komende legislatuur.

‘Ieders stem telt’ is een initiatief van Samenlevingsopbouw, met de steun en medewerking van 9 nationale en 220 lokale welzijns- en middenveldorganisaties.

Praktische informatie

www.iedersstemtelt.be

Laden…