Kende je Netwerk Bewust Verbruiken al?

Kende je Netwerk Bewust Verbruiken al?

16 februari 2018

Netwerk Bewust Verbruiken

 

Mijn organisatie gaat voor…

Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Die stelt de waarde van bezit en de nood aan nieuwe aankopen in vraag. Onze activiteiten stimuleren het hergebruik, herstel en delen van spullen. Ze focussen op welzijn in plaats van welvaart en maken een sociale en ecologische samenleving toegankelijker. Als netwerk zetten we groepen en burgers in beweging. We verbinden organisaties en individuen in vernieuwende samenwerkingsinitiatieven. Daarnaast dagen we de publieke opinie uit om samen ons waardepatroon te oriënteren naar wat gelukkig maakt.

Daarom doen wij…

Een greep uit onze activiteiten:

  • De communitywebsite www.bewustverbruiken.be
  • Simplify Life: zet de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in de kijker.
  • Babytheek: de bibliotheek voor babyspullen in Brussel. www.babytheek.be
  • Wij Repareren: wil de repareerbeweging in Vlaanderen mee op de kaart zetten.
  • Op Wielekes: een fietsdeelsysteem voor kinderfietsen. www.opwielekes.be
  • De Burgerschool: ondersteunt klimaatpioniers.
  • Repair@Work: zet via bedrijfsactiviteiten het repareren weer op de kaart.

Wij zijn de moeite waard omdat…

We proberen op een innovatieve en vernieuwende manier bottom-up projecten te stimuleren, denk aan de bibliotheek voor kinderfietsen Op Wielekes, de bibliotheek voor babyspullen Babytheek,… We durven nieuwe thema’s in de markt zetten zoals Simplify Life. Het voorbije Repair & Share Fest (1000 bezoekers) en de Simplify Life Inspiratiedag waren een succes.

Wij worden gehinderd door…

Een gebrek aan middelen. Veel vraag, maar weinig geld en dus mogelijkheden.

Praktische informatie


www.bewustverbruiken.be

Laden…