Maak kennis met Steunpunt Mantelzorg

Maak kennis met Steunpunt Mantelzorg

27 april 2018

Steunpunt Mantelzorg

 

Mijn organisatie gaat voor…

De vzw Steunpunt Mantelzorg is een vereniging voor mantelzorgers en zorgvragers, zowel in de thuiszorg als de residentiële zorg. Via informatie willen we je op weg helpen in het complexe zorglandschap. We organiseren vormingen en activiteiten om mantelzorgers te ondersteunen. Ook verdedigen we je belangen. Zo pleiten we voor een goed uitgebouwde dienstverlening. Tot slot willen we mantelzorg zichtbaar maken. Onze droom is een mantelzorgvriendelijke omgeving waar iedereen een tandje bijsteekt om personen met een zorgvraag te helpen zodat de last minder zwaar is voor de directe familie.

Daarom doen wij…

Hiervoor bieden wij het volgende:

  • Een nieuwsbrief: word gratis lid van onze vereniging en krijg elke drie maanden onze nieuwsbrief boordevol informatie over (thuis)zorg, tegemoetkomingen, gezondheid, enz.
  • Gratis brochures.
  • Een facebookpagina waar we wekelijks interessante informatie en actualiteit met jullie delen.
  • Gratis infosessies: de kalender vind je in iedere nieuwsbrief.
  • ​Een uitgebreid vormingsaanbod:​ Wil je graag een vorming organiseren voor mantelzorgers? Neem een kijkje in ons aanbod.

Naast het informeren van onze eigen leden, willen we mantelzorg meer kenbaar maken in de samenleving. Mantelzorgers zijn immers onmisbaar en moeten hiervoor erkend worden. Ook zorgt erkenning voor waardering. Waardering werkt ondersteunend. Daarom doen we dus ons best om het begrip meer in de kijker te zetten bij het brede publiek. Daarnaast doen we beleidswerk met en in het Vlaams Mantelzorgplatform en het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg. Qua ondersteuning bieden we mantelzorgcafés, ontmoetingsmomenten en mantelzorgvakanties aan.

Wij zijn de moeite waard omdat…

Neem een kijkje op www.newsmonkey.be/ikzorgvooreenander voor mooie getuigenissen. We zijn ook bijzonder trots op onze regelapp Nettie waardoor je als mantelzorgers en zorgvragers gemakkelijker de zorg kan organiseren. www.steunpuntmantelzorg.be/nettie

Wij worden gehinderd door…

Mantelzorgverenigingen zijn kleine organisaties (1.5 VTE) met een klein budget, dus dat maakt grote slagkracht moeilijk. Daarnaast vinden we moeilijk ingang bij lokale besturen; we werken wel graag samen met LDC, buurthuizen of andere lokale organisaties zodat we de krachten kunnen bundelen. Het is heel spijtig om te zien dat iedereen het warm water opnieuw probeert uit te vinden in plaats van samen te werken.

Praktische informatie

www.steunpuntmantelzorg.be

 

Laden…