‘Ik stem ook’ laat ook de stem van niet-Belgen weerklinken

‘Ik stem ook’ laat ook de stem van niet-Belgen weerklinken

8 mei 2018

Vaststelling: Een grote meerderheid van de niet-Belgische inwoners van Vlaamse en Brusselse gemeenten maakt geen gebruik van zijn mogelijkheid op gemeentelijke stemrecht. Dat blijkt uit de cijfers bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en 2012. Jammer, dachten drie organisaties, die ijveren voor een sterkere maatschappelijke en politieke participatie in onze diverse samenleving. De Wakkere Burger vzw, het Minderhedenforum en ORBITvzw sloegen daarom de handen in elkaar voor deze campagne ‘Ik stem ook’.

Concrete doelen

  • Meer kiesgerechtigde EU-burgers en niet-EU-burgers maken gebruik van hun kiesrecht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 (en volgende).
  • Er komt een administratieve vereenvoudiging om het kiesrecht effectief om te zetten in een geregistreerde deelname en dus in stemplicht.
  • Er is een verhoogde interesse bij niet-Belgen om politiek te participeren op andere manieren dan enkel het gebruiken van hun kiesrecht bij gemeenteraadsverkiezingen.

Om deze objectieven te halen, verwelkomen de drie trekkers graag andere organisaties als partners bij de campagne: als ondersteunende organisatie of als sympathisant.

info@ikstemook.be

Praktische informatie

www.ikstemook.be en info@ikstemook.be

 

Laden…