Dit is de Ambrassade

Dit is de Ambrassade

10 mei 2018

De Ambrassade

 

Onze organisatie gaat voor…

De Ambrassade zet de jeugd, het jeugdwerk, jeugdinformatie en het jeugdbeleid op de kaart. We versterken de positie van kinderen en jongeren in de samenleving en hebben een positieve impact op hun levenskwaliteit.

We strijden voor een samenleving waarin kinderen en jongeren hun leven zelf in handen kunnen nemen. We versterken de kansen en kwaliteit van het jeugdwerk, jeugdinformatie en het jeugdbeleid.

Daarom doen wij…

Krachtiger jeugdwerk, om nòg meer het verschil te maken voor kinderen en jongeren: daarop mikken jeugdwerkers en jeugdorganisaties. We verzamelen daarom iedereen uit (en rond) het jeugdwerk om terug (en vooruit) te kijken. Trots, maar ook kritisch. Ontdek op dit congres onze gedeelde agenda voor de toekomst. Laat je bovendien inspireren door ideeën van experts, praktijken en workshops voor de toekomst. En als afsluiter vol power: Brussels jeugdwerktalent on stage!

Eerste groot evenement op de agenda: Congres #Jeugdwerkwerkt op 12 juni 2018 in de AB (Brussel).

Wij zijn de moeite waard omdat…

De helft van alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel komt in aanraking met jeugdwerk of neemt er een actieve rol in op bij meer dan 6000 verschillende jeugdwerkinitiatieven.

Wij worden gehinderd door…

Die samenleving waarin #Jeugdwerkwerkt verandert en stelt uitdagingen. Geen maand gaat voorbij of er verschijnen nieuwe cijfers over kinderen en jongeren in kwetsbare situaties: 1 op 10 is kansarm, 1 op 5 is werkloos, 1 op 10 jongeren stopt te vroeg met school, meer en meer doen beroep op de voedselbanken of een leefloon …

Jeugdwerk kan dat niet alleen oplossen, wel kan het bijdragen en samenwerken om de kansen van kinderen en jongeren te vergroten. Benieuwd naar hoe jeugdwerk van de toekomst deze uitdagingen de baas kan en wat het daarvoor nodig heeft? Schrijf je in voor het congres #Jeugdwerkwerkt.

Praktische informatie

www.ambrassade.be

 

Laden…