De Jonge Helden zijn hier!

De Jonge Helden zijn hier!

28 mei 2018

Jonge Helden

 

Onze organisatie gaat voor…

Jonge Helden is jeugdwerk met, voor en door kinderen en jongeren. wij ontdekken, spelen, experimenteren, creëren en entertainen. Wij scheppen een kader waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn en gestimuleerd wordt om als creatieve en ondernemende persoon in de samenleving te staan. Jonge Helden ontplooien samen hun talenten en verkennen wat ze kunnen, durven en willen.

Daarom doen wij…

Daarom organiseren wij in de schoolvakanties tal van kampen en speelweken voor kleuters, kinderen en jongeren, maar richten wij ook cursussen in om jongeren op te leiden tot animator in het jeugdwerk. Zo is de cirkel rond. De eerste stapjes kunnen gezet worden als kleuter op een speelweek, later kunnen ze mee op kamp, en nog later kunnen ze op een cursus in de voetsporen treden van hun eigen helden, de animatoren. Deze jongeren smijten zich vrijwillig op het jeugdwerk, met een drive en enthousiasme om U tegen te zeggen.

Wij zijn de moeite waard omdat…

Jongeren die bij ons een cursus gevolgd hebben, dragen deze ervaring de rest van hun leven mee. Van zodra ze kon, trok Saskia op animatorcursus. “Helemaal alleen, heel spannend.” Voor Saskia werd het een van de beste beslissingen uit haar leven. “Negen jaar later weet ik dat ik aan die beslissing niet enkel de gekste zomers, maar ook mijn beste vrienden te danken heb.”

Op haar eerste cursus bij Jonge Helden herontdekte Saskia hoe leuk spelletjes spelen is, maar ook de onderdompeling in sessies muziek, beweging, drama en beeld vond ze zalig. “Echt alles mocht. Niets was foei of fout. De sessie Beeld is me het sterkst bijgebleven: we smeten met verf, morsten elkaar onder en gebruikten ons lijf, de muren én de grond als canvas! Niemand keek daar vreemd van op. Heerlijk, in een wereld waarin we voor de rest ons allemaal aan regeltjes moeten houden, moeten stilzitten en vooral niet te hard mogen spelen of lawaai maken!”

 

Praktische informatie

www.jongehelden.be

 

Laden…