‘Hallo? Cultuur!’ stimuleert lokaal cultuurbeleid

‘Hallo? Cultuur!’ stimuleert lokaal cultuurbeleid

1 juni 2018

Met Hallo? Cultuur! ontwikkelde de VVC, de Vereniging Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra, een positieve campagne om de dialoog rond lokaal cultuurbeleid naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 op gang te brengen.

Want de vele Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra vormen samen het grootste podium van Vlaanderen. Dat willen ze graag behouden en verder uitbouwen. Sinds 2016 worden de subsidies voor lokaal cultuurbeleid vanuit Vlaanderen zonder oormerk doorgestort naar de gemeenten. De lokale besturen kunnen de Vlaamse middelen naar eigen goeddunken inzetten. Daar valt wat voor te zeggen: een lokale overheid weet immers het beste waar haar bewoners nood aan hebben, toch? Maar hoe zit het met cultuur? De cultuurcentra kijken met gemengde gevoelens naar de toekomst: wordt dit voor hen een blijspel of eerder een tragedie?

Op de website van Hallo? Cultuur! vind je informatie, inspiratie en instrumenten om het gesprek over en met de lokale cultuur- en gemeenschapscentra aan te gaan. Je kan er ook heel wat campagnemateriaal gratis downloaden.

In het najaar van 2018 en voorjaar 2019 volgen nog initiatieven en vormingen.

Praktische informatie

www.hallocultuur.be

www.cultuurcentra.be

 

Laden…