Het Vlaams ABVV wil een ecologische en sociaal rechtvaardige toekomst

Het Vlaams ABVV wil een ecologische en sociaal rechtvaardige toekomst

26 juni 2018

Vlaams ABVV

 

Mijn organisatie gaat voor…

Als sterk georganiseerde middenveldspeler staat het Vlaams ABVV in voor de vertegenwoordiging van de belangen van werknemers en werklozen t.a.v het sociaal-economische beleid in Vlaanderen. Door een vinger aan de pols te houden bij haar leden, door vertegenwoordigingswerk en door het opzetten van syndicale campagnes geven wij onze leden een stem. Waar nodig door een tegenmacht te zijn. Het Vlaams ABVV telt vandaag meer dan 730.000 leden.

Zowel op ecologisch, sociaal en politiek vlak zijn de uitdagingen groot. Nieuwe uitdagingen en transities staan voor de deur die onze toekomst zullen beïnvloeden. Zorgen dat de nieuwe toekomst op een sociaal rechtvaardige manier vorm krijgt en waar iedereen mee kan en mee is, is één van de grote syndicale opdrachten waar we mee werk van maken met het Vlaams ABVV.

Daarom doen wij…

Daarom houden we vinger aan de pols bij onze leden via het intern democratisch overleg, nemen we mandaten op in tal van adviesraden en beheersinstellingen, zijn we actief binnen het Vlaams sociaal overleg, zetten we eigen campagnes en acties op versterken deze partnerorganisaties, en nemen we actief deel aan de brede middenveldwerking, onder meer via het Transitienetwerk Middenveld, de Verenigde Verenigingen, The Shift, …

Wij zijn de moeite waard omdat…

Als vakbondsorganisatie staan we al meer dan 100 jaren sterk in het realiseren van een meer sociaal rechtvaardige samenleving. Van de strijd om het algemeen stemrecht, de achturendag, het bekomen van de vijf dagen tellende werkweek waardoor we vandaag het weekend kennen, en niet in het minst de uitrol van de sociale bescherming als een solidair en herverdelend stelsel. Samen met heel wat andere middenveldorganisaties voelen wij ons met dit palmares en als sterke ledenorganisaties goed geplaatst om de transities en disrupties van de 21ste eeuw vanuit een sociaal en rechtvaardige visie uit te dagen en in te vullen.

 

Praktische informatie

www.vlaamsabvv.be

Laden…