Maak kennis met de Fietsschool van Mobiel 21 vzw!

Maak kennis met de Fietsschool van Mobiel 21 vzw!

14 augustus 2018

De Fietsschool van Mobiel 21 vzw

 

Onze organisatie gaat voor…

Fietsschool Leuven biedt iedereen de kans om te leren fietsen. Stel je voor dat je nee moet zeggen tegen een nieuwe job, een leuke activiteit of een opleiding. Gewoon omdat je er niet kan geraken. Een auto is te duur, bussen brengen je niet op het juiste moment naar de juiste plek en het is te ver om te voet te gaan. Klinkt nogal deprimerend? Spijtig genoeg is dat voor veel mensen dagelijkse kost.

Daarom doen wij…

Fietsen verandert levens!

Fietsen is een van de oplossingen. Of beter, de beste oplossing. Dat is onze overtuiging. Op bezoek gaan bij vrienden en familie, deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten, in beweging zijn en blijven: het kan allemaal met de fiets. Goedkoop en praktisch. Een sociaal netwerk opbouwen gaat ook gemakkelijk als je je vlot kan verplaatsen. Kortom, fietsen biedt kansen.

Wij zijn de moeite waard omdat…

De Fietsschool draagt bij tot een snellere en betere oriëntatie en integratie van groepen mensen in kwetsbare situaties. We geloven erg in die emanciperende, versterkende en integrerende kracht van fietslessen. Fietsen betekent actief deelnemen aan de maatschappij.

Leren fietsen is werken aan talenten en persoonlijke ontwikkeling. Het is een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen waar je trots op kan zijn. Die bovendien een stuk vrijheid en zelfstandigheid impliceert. Het is preventief werken aan de valkuil van vervoersarmoede.

Wij worden gehinderd door…

De vraag is groot. En het aanbod breidt zich uit. Bij de start is vooral de aanschaf van fietsen niet zo evident. Eens je vertrokken bent is het een kwestie van aanklampend te werken. Een fietsaanbod waar iedereen aan kan deelnemen is werken op maat. Voor de ene persoon moet het een taalarm aanbod zijn, voor de andere mag het tempo een beetje minder zijn of moet het net een tikkeltje sneller gaan. Maatwerk betekent veel helpende handen. Die helpende handen moet je soigneren en vasthouden.

En wat na de fietslessen? Ook dan blijft ondersteuning belangrijk, vooral in de zoektocht naar een betaalbare fiets. Zonder fiets, blijf je niet fietsen en is een probleem niet opgelost. Dat is een ontbrekend puzzelstukje in dit verhaal.

De stijgende vraag naar fietslessen overstijgt momenteel het aanbod. Voor ons een reden om er nog harder voor te gaan … samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers en trouwe partners.

De Fietsschool is een menselijk verhaal. In het filmpje op deze pagina laten we Amina, een van onze cursisten, aan het woord.

Praktische informatie

De Fietsschool

 

Laden…