Stemmen uit het middenveld over polarisering

18 september 2018

Leven minderheden en meerderheden steeds meer in verschillende werelden? En hebben die werelden steeds minder met elkaar te maken? Zijn de verschillen overbrugbaar of worden ze steeds groter?

In het voorjaar van 2018 organiseerde de Vooruit in samenwerking met Knack, de Verenigde Verenigingen en de UGent de debattenreeks Veranderende Werelden. Het eerste debat pakte het thema “Polarisering” aan vanuit multidisciplinaire hoek, met o.a. Sami Zemni (Politieke en Sociale Wetenschappen), Patrick Loobuyck (Wijsbegeerte en Moraalwetenschap), Don Pandzou (Ambrassade) & Luce Beeckmans (Stedenbouw-Architectuur) en moderator John Vandaele (Mo* Magazine). Hind Fraihi, onderzoeksjournaliste, columniste en auteur, verzorgde het slotwoord.

Dit filmpje werd gemaakt door de Verenigde Verenigingen en Mediaraven als kickstarter voor het debat.

Laden…