Voor een sterk lokaal jeugdbeleid!

Voor een sterk lokaal jeugdbeleid!

29 oktober 2018

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseerden De Ambrassade en VVJ Debattle, een project om zoveel mogelijk jongeren en jongerenorganisaties te informeren, te sensibiliseren en te activeren.

Want het gemeentebestuur is de overheid die het dichtst bij jongeren en hun verenigingen staat. De kennis en rol van Jeugdwerk en jongeren zelf op het vlak van Lokaal Jeugdbeleid is dan ook cruciaal om te komen tot goed lokaal beleid voor kinderen en jongeren. De Ambrassade bundelde alles wat (nieuwe) lokale bestuurders moeten weten.

De Vlaamse Jeugdraad bundelde op haar beurt heel wat inhoudelijke aandachtspunten om tot een stevig lokaal jeugdbeleid te komen.

Praktische informatie

www.debattle.be/

Alles wat lokale bestuurders moeten weten over lokaal jeugdwerk en jeugdbeleid: www.ambrassade.be/nl/kennis/lokaal-jeugdbeleid

Inhoudelijke aandachtspunten voor een goed lokaal jeugdbeleid vind je hier.

 

Laden…