Naar een gezond gemeentebeleid

Naar een gezond gemeentebeleid

7 november 2018

Gezondheid, het is misschien wel het allerbelangrijkste in een mensenleven. En niet alleen lichamelijk gezond zijn. We willen ook geestelijk fit zijn. Sociaal actief zijn. Zorg dragen voor anderen. Én het gevoel hebben dat we een nuttig leven leiden. 

Gezond zijn in de breedste zin, dat ligt het snelst binnen bereik als je er samen voor gaat.

En dat is precies wat Gezonde Buurt, een campagne van CM, wil doen. Door mensen samen te brengen, met elkaar te verbinden, zetten ze zich in voor gezondheid in hun buurt. Maar er werden vanuit de campagne ook 10 aanbevelingen geformuleerd voor een gezond gemeentebeleid. 

Voor lokale mandatarissen die meer inspiratie zoeken, is er het meer uitgebreide memorandum van CM. Dat kan je hiernaast downloaden.

Laden…